nieuws

 

Samenloop voor Hoop.
artikel Veenendaalse Krant (08-06-2016)

Jeroen van der Veer

Hoe vaak worden we niet opgeschrikt als we horen dat iemand in onze omgeving kanker heeft. Voor de patiƫnt zelf en voor de directe omgeving breekt dan een zware tijd aan. Speciaal om iedereen die te maken heeft (gehad) met kanker een hart onder de riem te steken, is de SamenLoop voor Hoop ook naar Veenendaal gehaald. ,,Het was voor ons spannend, want ook voor ons was het nieuw", legt medeorganisator Pieter van Loon uit. ,,We hadden geen draaiboek of iets en hebben alles op gevoel gedaan. Daar is uiteindelijk een mooie loop uitgekomen, waar volgens mij heel Veenendaal trots op was."

LEVEN VIEREN De SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandelevenement waar iedereen aan mee kan doen. Velen zullen nog voor de geest kunnen halen hoe indrukwekkend de eerste Veenendaalse estafetteloop was. De atletiekbaan was omringd met wenszakken, met op elk een persoonlijke boodschap/wens. Het werd vorig jaar een evenement met ruimte voor een lach en een traan, en dat alles voor het KWF Kankerfonds. ,,Vorig jaar is er ruim 100.000 euro opgehaald", vertelt Van Loon trots.

,,Toch was dat niet ons hoofddoel", vult Bert Roseboom aan. ,,We houden de loop om te gedenken, te steunen en zeker ook om het leven te vieren."

WIEL UITVINDEN Juist omdat al die ingrediƫnten tijdens de loop samen komen, heeft de organisatie besloten wederom de koppen bij elkaar te steken. Ondanks dat ze toch wel even met het idee speelden om dit jaar opnieuw een SamenLoop te organiseren, hebben ze uiteindelijk toch besloten dat niet te doen. ,,Mensen moeten niet goede doelen moe worden. Het moet een uniek karakter houden en daarom komen we volgend jaar weer met het evenement. We willen voorkomen dat het een sleur wordt."

Achter de schermen worden de draaiboeken al uit de kast gehaald, want op vrijdag 9 en zaterdag 10 juni 2017 zal er in Veenendaal opnieuw een SamenLoop voor Hoop gehouden worden. ,,De burgemeester was ook direct enthousiast. De vorige loop had ook op hem veel indruk gemaakt en hij zei dat hij ambassadeur wilde zijn. Een mooier compliment kun je bijna niet krijgen."

Op de vraag of er veel aan de opzet gaat veranderen, kan de organisatie nu al een glashelder antwoord geven: ,,Nee, dat gaat het niet. We gaan niet het wiel opnieuw uitvinden en zoals het vorig jaar was, zal het nu ook weer grotendeels worden. Men was tevreden en we zien op onze Facebook-pagina nog altijd dat men het in de gaten houdt. Het is in Veenendaal gaan leven en daarom zijn wij blij te kunnen melden dat we er volgend jaar weer zijn."